Z veseljem sporočamo, da smo po enoletnem premoru ponovno prejeli potrjen projekt mednarodnega sodelovanja Erasmus+. Naša projektna ideja ”Vključujmo raznolikost!” se je uvrstila med petnajst najboljših projektov tipa KA122-SCH v državi in je prejela 91 točk od 100 možnih. V okviru enoletnega projekta načrtujemo sodelovanje s šolama iz Italije in Španije.

S projektom želimo povečati motivacijo učencev tujcev za šolsko delo ter zmanjšati kulturne in socialne razlike med vsemi učenci naše šole. Poleg tega želimo izboljšati znanje angleškega jezika tako med učenci kot sodelujočimi učitelji. V šolsko delo želimo aktivneje vključiti družine učencev tujcev, povečati njihov interes za vključevanje v šolsko delo njihovih otrok ter aktivno delovanje v šolskem in lokalnem okolju. Želimo, da bi se pri nas počutili enakovredne, sprejete in dobrodošle.

Načrtovane dejavnosti vključujejo mobilnost učencev in učiteljev v Italijo, natančneje na Sicilijo, ter mobilnost učiteljev v Španijo s ciljem sledenja na delovnem mestu.

Veselimo se sodelovanja z italijanskimi partnerji, s katerimi smo v preteklosti že delovali v okviru projekta Comenius. Španski partnerji so za nas novi, vendar smo prepričani, da bomo uspešno in vzajemno sodelovali tudi z njimi.

Šolski tim Erasmus+