Arhiv:

Septembra 2019 smo zaključili dvoletni projekt Erasmus + z naslovom “Learning Through Landscapes”. Z veseljem sporočamo, da smo bili sprejeti v nov dvoletni projekt. Tokrat bomo sodelovali s šolami iz Turčije, Grčije, Španije, Italije in Romunije. Projekt predvideva tudi mobilnost učencev. Prvo srečanje partnerskih šol bo potekalo v romunski Suceavi. Projekt, poimenovan “Change Your Lifestyle”, promovira zdrav življenjski slog,  pomen gibanja in zdrave prehrane za zdravje, ter motivira učence za učenje tujih jezikov in spoznavanje različnosti.  V mesecu novembru 2019 bomo partnerje in njihove učence gostili v Sežani in jim predstavili šolo ter lepote naše dežele.

 

PREJŠNJI PROJEKTI ERASMUS:

UČENJE SKOZI POKRAJINE

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ že drugo leto zapored sodelujemo  s šolami iz Turčije, Grčije, Bolgarije in Cipra. V šolskem letu 2018/19 smo se s partnerskimi šolami srečali dvakrat.

Prvo srečanje je potekalo v turškem Izmirju, drugo pa v grškem Xanthiju. Projekt, poimenovan “Learning through landscapes”, promovira odkrivanje naravnih lepot, skrb za okoljevarstvo, spoznavanje umetnosti, kulture in šolskih sistemov sodelujočih držav ter motivira učence za učenje tujih jezikov in spoznavanje različnosti.

Namen projekta Learning Through Landscapes je izmenjava izkušenj različnih držav znotraj njihovih izobraževalnih sistemov. Projekt vključuje jezike in pokrajine, umetnosti in kulture. Raziskuje in časti tako ustne kot tudi pisne vire znanosti, umetnosti ali zapise človeške domišljije.

Tema projekta je akualna med vsemi evropskimi državami: vključuje kadrovski razvoj, okoljevarstvo, ukrepe trajnostnega razvoja, ukrepanje državljanov in prihodnjih generacij in državljansko odgovornost.

 

Prenesite si ZGIBANKO.

Več o projektu na spletni strani http://learningthroughlandscapes.eu/