Sodoben pouk ob uporabi informacijsko komunikacijske tehnologije

Živimo v informacijski družbi. Z uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije se spreminja narava učno‑vzgojnega procesa. Učitelji so dobili v roke orodje, s katerim lahko učijo drugače, bolj kvalitetno in pokažejo učencem stvari, ki jih prej ni bilo mogoče pokazati.

Sledimo trendom in uvajamo računalnike v učilnice, saj je šola v celoti omrežena in je mogoče v svetovni splet vstopati od koderkoli. Vsaka učilnica je opremljena z vsaj enim računalnikom, porjektorjem, mnoge so opremljene tudi z interaktivnimi tablami.Pri pouku uporabljamo svetovni splet, različna elektronska gradiva in tablične računalnike.

Učencem ponujamo izbirne predmete: računalniški krožek (2. – 4. razred Lokev, 5.-6. matična šola), Lego robotki (4., 5. razred), Urejanje besedil (7. razred), Multimedija (8. razred), Računalniška omrežja (9. razred) in Lego robotika (7. do 9. razred).

Vsako leto sodelujemo pri računalniškem opismenjevanju starejših, v okviru e-šole oziroma projekta Simbioz@, udeležujemo se računalniškega tekmovanja Bober (ACM Slovenija) ter vsesvetovnega dogodka Ura za kodo (Hour Of Code).

 

(Skupno 638 obiskov, današnjih obiskov 1)