Učenci in učiteljice PŠ Lokev so konec maja skupaj z otroki in vzgojiteljicami iz lokavskega vrtca  pripravili prireditev Pozdrav poletju z namenom, da se poslovijo od vrtčevskega in šolskega leta ter počasi prikličejo počitnice. Pripravili so prijeten in zabaven program.

Otroci iz vrtca so zaigrali glasbeno pravljico Grad gradič. Na koncu svojega nastopa so skupaj z učenci zapeli ljudsko pesem Barčica po morju plava. Nato je sledil nastop učencev šole Lokev, kje so predstavili interesne dejavnosti, ki so jih obiskovali v tem šolskem letu.

Prvi se je predstavil pevski zbor, ki ob petkih prepeva pod vodstvom mentorja Jake Jerine. Ob sredah so učenci obiskovali umetniški kotiček, kjer so z učiteljico Barbaro Starc poslušali pravljice, brali, reševali ustvarjalnike, ustvarjali za natečaje, risali in dramatizirali pravljice. Učenci so zaigrali dva skeča in z zvočnimi cevmi zaigrali pesmico Ti si moj sonček.

V letošnjem letu so nekateri učenci obiskovali italijanščino ob ponedeljkih eno uro ali dve uri tedensko. Njihova mentorica je bila Monika Ščuka. Italijanski jezik so spoznavali preko rim, izštevank, pravljic in iger. Bogatili so besedišče za osnovno sporazumevanje v tem jeziku. Učenci so se predstavili z dvema pesmicama Un cocomero tondo in  I mesi.

Angleščino so kot neobvezni izbirni predmet obiskovali tudi učenci 1. razreda. Poučevala jih je učiteljica Marina Paljk. Veliko se peli, se gibalno izražali in prisluhnili prvim angleškim besedam. Na prireditvi so se predstavili s pesmijo If you are happy.

Napovedovalca sta se spraševala, kje vse lahko najdemo srečo. Nekateri so jo prav gotovo našli pri interesni dejavnosti Planinci na planinskih izletih, ki jih je organiziralo Planinsko društvo Sežana. Spremljali sta jih učiteljici Ljubica Benčič in Petra Mislej.

V Lokvi so srečni tudi zato, ker veliko hodijo na sprehode in preživijo veliko časa zunaj. Učenci 1. in 2. razreda so obiskovali gozdne urice, kjer so z učiteljico Petro opazovali živali, spoznavali drevesa in ostale rastlinske vrste, se igrali in iskali gozdne zaklade. Učili so se gozdnega bontona in razvijali pozitiven odnos do narave.

Ob torkih so učenci obiskovali interesno dejavnost fit šolar, kjer so pod vodstvo mentorice Petre izvedli program Zlati sonček in Krpan. Na predstavi so se učenci 1. in 2. razreda predstavili s plesom Počitnice, učenci 3. in 4. razreda pa s svojo koreografijo na pesem Carpe Diem.

Za konec so se predstavili še glasbeni talenti 4. razreda. Učenka Amalija je na tekmovanju v Črni Gori dosegla odlično priznanje. Zaigrala jim je tekmovalno skladbo Rondo-Toccata. Čisto na koncu pa sta na harmoniko zaigrala Aljoša in Mathias.

Prireditev so z govori in pohvalami zaokrožili ravnateljica vrtca Sežana ga. Teja Čeh Svetina, pomočnica ravnatelja OŠ Srečka Kosovela Sežana Katja Kovač in predsednik KS Lokev Robert Müllner.

Sedaj pa novim dogodivščinam naproti in lepe poletne dni.