Zbudili smo se v mrzlo in megleno jutro. Uredili smo se in odpravili na jutranjo telovadbo, na kateri se nismo najbolje odrezali. Za zajtrk je bil kruh s pašteto ali topljenim sirom, po njem pa smo se odpravili v sobe in jih pospravili, ker so jih potem ocenili. Sledile so delavnice. Naš razred se je najprej ukvarjal s plezanjem, ki je šlo našim učencem še kar dobro. Ostala dva razreda sta se ukvarjala z življenjem v gozdu in s Shemo šolskega sadja in zelenjave. Ena skupina je končala malo prej, zato je imela še orientacijski tek, ki je bil zelo zabaven.

Sledilo je kosilo, ki je bilo odlično, ter prosti čas, ki se je malo izjalovil zaradi porednih fantov. Prišel je čas za popoldanske dejavnosti. 7. C je ustvarjal pisanice, 7. D se je posvetil življenju v gozdu, 7. A razred pa se je preizkusil v lokostrelstvu.

Po večerji smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je spoznala kačo Newtona in jo imela možnost držati v rokah, kar je bila kar prijetna izkušnja. Druga skupina je šla na nočni pohod z lučkami, nato pa sta se skupini zamenjali.

Utrujeni zaradi sprehoda smo hitro odšli v svoje sobe in se pripravili na nočni počitek.

Maruša Škapin, 7. D