In ta zrna sončnic so na dan šole v ponedeljek, 18. 3. 2024, učenci PŠ Lokev posadili v okolici šole na prav poseben način.

Obiskala sta jih čebelarja Slavko in Mira Cerkvenik iz Prelož ter prinesla ves material za pripravo sadilnik kroglic. Učenci so iz glinaste in črne zemlje ter vode oblikovali kepico, v katero so dali po 2 ali 3 semena sončnic. Te sadilne kepice so posadili v okolici šole in ob pot, ob kateri hodijo na sprehod v gozd. V svoj vrtiček so posadili tudi 5 sadik malin.

Tako so se pridružili projektu Čebelarske zveze Slovenije »Dan sajenja medovitih rastlin«, kot pravijo »…tako čebelam kot tudi ostalim opraševalcem pomagamo, da se bodo v prihodnje lahko normalno razvijali, opraševali rastline in da bomo imeli tudi v prihodnosti široko paleto različnih vrst medu kot tudi ostalih čebeljih pridelkov kot tudi široko izbiro lokalno pridelanega sadja in zelenjave. S sajenjem medovitih rastlin pa prispevamo tudi k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida (CO2) in posledično zmanjšuje ogljični odtis.«

Učenci so z veseljem pomagali pri sajenju medovitih rastlin, saj jim je mar za čebelice in za naš skupni prostor pod Soncem.