V ponedeljek, 18. 3. 2024, smo bili učenci in delavci šole deležni prav posebnega obiska. V šolsko kuhinjo je namreč prišel priznani slovenski kuhar Peter Patajac.

Peter Patajac je po rodu Kraševec, ki je svoje kuharsko znanje izpopolnjeval v več vrhunskih gostilnah po Sloveniji, Italiji, Nemčiji in Angliji, hkrati pa se z navdušenjem udeleževal tekmovanj doma in v tujini. Dobitnik več prestižnih nagrad je že od leta 2002 lastnik vrhunske slovenske restavracije, priljubljene med kulinaričnimi navdušenci doma in v tujini, pod imenom Gostilnica Ruj. 

Ob 120. obletnici rojstva Srečka Kosovela je tako gospod Patajac, ki je tudi bivši učenec naše šole, v naši kuhinji pripravil prav posebno kulinarično doživetje in nam s tem popestril vsakdanji jedilnik. Najprej smo si brbončice ogreli s kremno fižolovo juho in porom, sledila je koruzna polenta s sirom, dušeno piščančje bedro s paradižnikom in oljkami, posladkali pa smo se z domačim pecivom RUJ z jabolčno čežano. 

S kuharskim mojstrom Petrom Patajcem smo se razšli v prepričanju, da se bomo v prihodnje še srečali, saj si vsi želimo, da bi nas s svojimi kulinaričnimi inovacijami še kdaj razvajal.