December je mesec prazničnih luči in okrašenih drevesc, veselja, lepih želja in toplih objemov med ljudmi, zimskih pesmi, ki vejejo iz otroških ust, obdarovanj in dišečih dobrot na bogato obloženih mizah.

Učenci podružnične šole Lokev so imeli v tem čarobnem mesecu obilo dejavnosti, ki so njim in drugim ljudem polepšale prihajajoče praznike.

December se je začel zelo ustvarjalno. Z okraski, ki so jih učenci sami izdelali, so okrasili smrečico in preostale prostore, s čimer so si ustvarili prijetno praznično vzdušje. Na panoju so učence pozdravili trije decembrski škratki, ki so vsak dan na zvezdicah prinesli zanimivo presenečenje.

V sredo, 6. 12., so s petjem v otroškem zboru in s stojnico polno otroških izdelkov sodelovali na dobrodelnem prednovoletnem sejmu Napolnimo vrečo s srečo, ki je potekal v parku ob matični šoli. V soboto, 9. 12., so sodelovali na pevskem nastopu na sprejemu Miklavža v Divaški jami.

Učenci in otroci iz vrtca Lokev so v sredini decembra skupaj obiskali 16 starejših krajanov in jim v imenu KS Lokev, RK, Karitasa in šole izročili darilo. S prazničnimi pesmimi so jim privabili nasmehe na obraz in nekatere tako zelo ganili, da so učenci v zahvalo prejeli obilo dobrot.

V zadnjem tednu pred novoletnimi počitnicami je v času podaljšanega bivanja šola zadišala po mafinih. Četrtošolci in prvošolci so jih spekli za dobrodošlico drugošolcem in tretješolcem, ki so se vrnili iz šole v naravi (CŠOD Fara). V četrtek, 21. 12., so imeli banket ter prisluhnili knjižničarki, ki jim je prebrala božično pravljico.

V petek, 22. 12., so učenci in otroci iz vrtca Lokev skupaj obeležili dan samostojnosti in enotnosti ter na kratko zarajali. Obiskali so jih tudi ravnatelj in pomočnici ravnatelja. Učenci so z iskricami v očeh pred kosilom odpirali prejeta darila in prebirali voščilnice z lepimi željami. Najbolj so se razveselili malega šotorčka, ki je dobil svoje mesto v igralnem kotičku.

V soboto, 23. 12., so še zadnjič v letu 2023 nastopali v praznično okrašenem lokavskem kulturnem domu, kjer so se zelo izkazali v plesu, petju in recitiranju. Za zaključek so skupaj z ostalimi sodelujočimi priklicali dedka Mraza.

SREČNO NOVO LETO 2024!