Na Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana smo imeli 6. 12. 2023 prednovoletni sejem.

Dogodek se je začel ob 17.30 v parku ob šoli. Obiskovalci sejma so si lahko v zameno za prostovoljne prispevke izbrali izdelke, ki so jih učenci sežanske šole in podružnične šole Lokev izdelali pri pouku. Na prireditvi sta vse zbrane pozdravila župan Občine Sežana Andrej Sila in ravnatelj naše šole Alen Kofol, kasneje pa sta program popestrila mladinski in otroški šolski pevski zbor, ki sta nam zapela nekaj pesmi. S plesno točko so dogajanje popestrile tudi učenke izbirnega predmeta ples.

Izdelki so bili razporejeni po stojnicah, ki so bile za učence od prvega do petega razreda razdeljene po oddelkih, podružnična šola Lokev je imela svojo stojnico, učenci od šestega do devetega razreda pa so imeli stojnice razdeljene glede na to, kaj so ponujali. Na stojnicah so si obiskovalci lahko izbrali piškote, testenine, med, voščilnice, venčke, kazala, različne okraske … izbira je bila res pestra. Vsi udeleženci pa so lahko sodelovali tudi pri srečelovu. Za vsakega obiskovalca se je zagotovo našlo nekaj.

Na sejmu smo s prostovoljnimi prispevki zbrali kar 3.681,65 evrov in denar namenili šolskemu skladu. Tako so učenci in učitelji v družbi staršev in ostalih obiskovalcev sejma na Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana v prijetnem vzdušju zakorakali v veseli december.

                                                                                                                                  Zoja Sila, 8. C