25. november, 2023

Natečaj Panjska končnica po kraško je z razpisom vabil učence od 1. do 9. razreda kraških osnovnih šol iz Komna, Dutovelj, Divače, Hrpelj in Sežane. Tričlanski komisiji strokovnjakinj iz likovnega področja Nataši Pegan, Ani Glažar in Katji Sorta sta se pridružila tudi dva čebelarja in skupaj so pripravili izbor najboljših panjskih končnic. Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana in Čebelarsko društvo Sežana sta razpisani likovni natečaj zaključila, panjske končnice razstavila in nagrajencem podelila nagrade na podelitvi priznanj čebelarjem Krasa za najboljši kraški med v Povirju 26. novembra 2023.

Naša šola je sodelovala z velikim številom panjskih končnic s predstavniki iz vseh treh triad. Glavne nagrade so prejele tri učenke: Julija Kalc, 2.B, Nina Smiljanić, 6.B in Manca Dolenc, 9.D. Priznanja pa so prejeli: Sofia Eni, Amelija Fonda, Filip Viviani, Tinkara Fonda, Maruša Škapin, Melina Sejdinović in Ula Trampuž.

Prispevek iz podelitve si lahko pogledate na pripetem linku ali na TV Koper v rubriki Primorska kronika, ki je bil objavljen 30. novembra. Vsem mentorjem in učencem še enkrat čestitamo za kreativne in kvalitetne panjske končnice.

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175005309?s=tv