V sredo, 20. 9. 2023, so imeli učenci PŠ Lokev prvi športni dan. Zjutraj so jih starši pripeljali na parkirišče v Lipico. Tam jih je pričakal gospod Bojan (Denisov očka), ki jim je predstavil kobilarno, razkazal turistično »štalo«, opisal lipicanca in nastanek njihovih imen. Videli so, kako se konja pravilno krtači in skrbi za kopita. Kočijaž Mitja jim je pokazal, kako se vpreže konja za kočijo. Po ogledu so bili za pol ure oskrbniki malih šetlandskih ponijev. Z veseljem so jih skrtačili, božali in hranili s senom. Kasneje so si ogledali spust črede kobil z žrebički na pašo.

Sledil je piknik na bližnji zelenici in igranje na igralih. Po malici se je pripeljal mimo s kočijo gospod Bojan in jih prijetno presenetil. Učence in učiteljice je peljal s kočijo do konca ograde. Potem so se peš odpravili do Lokve. Denisovemu očku in vsem delavcem v Lipici se iz srca zahvaljujejo za doživeto preživet dan.

  (članek oblikovali učenci pod mentorstvom učiteljic)

Za konec še nekaj vtisov šolarjev…

Kresna: Danes smo šli v Lipico. Najbolj mi je bilo všeč česanje ponijev in vožnja s kočijo. Spoznala sem ponija Tulipana. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Amalija: Ogledali smo si veliko konjev. Peljali smo se še s kočijo. To mi je bilo najbolj všeč.

Dajana: Najbolj mi je bilo všeč ko smo se peljali s kočijo in ko smo se igrali na igralih.