V petek, 16. 6. smo v okviru podaljšanega bivanja v parku priredili zabavne igre. Igre so vsebovale 5 različnih postaj. Učenci vseh razredov so se razdelili v 5 skupin in potovali po postajah tako, da so opravili vse naloge.

Postaje so bile različne. Pri prvi postaji so morali pokazati timsko sodelovanje, saj so si morali v skupinah nad glavo in pod korakom podajati žogo iz rok v roke. Druga postaja je bila bolj miselna, saj so morali iz koščkov sestaviti poletne sestavljanke. Tretja postaja je spodbujala gibčnost in sodelovalnost. Učenci so se držali za roke in so si morali poslati obroč od prvega do zadnjega tako, da je obroč potoval čez telo, brez da bi spustili roke. Uspelo je vsem skupinam. Četrta postaja je bila vodna. Učenci so morali z loparjem nesti lonček vode do plastenke in vodo iz lončka preliti v plastenko. Igra je bila tudi tekmovalno naravnana. Zadnja postaja pa je bila zelo zabavna. Učenci so se postavili v kolono. Prvi je oblekel športno majico. Na znak, si je moral majico sleči in obleči učenca, ki je stal za njim. Pri tem so se zelo zabavali.

Igre so uspele. Na žalost nas je na koncu pregnalo vreme, tako da smo zaključni del in malico imeli vsak v svojem razredu.