V torek, 25. 4. 2023, se je popoldan v podaljšanem bivanju odvijal drugače, kot običajno – bolj sproščeno, ustvarjalno in razigrano – kot se spodobi za predpočitniški dan.

Prvi razredi so se preizkusili v treh delavnicah. V prvi delavnici so se posvetili dnevu Zemlje, saj je naš planet 22. aprila praznoval rojstni dan. Ogledali so si risanko in spoznali kako lahko skrbimo, da bo naš planet še dolgo zdrav in čist – smeti ločujemo in ne puščamo v naravi, varčujemo z vodo, ugašamo luči in raje kot z avtom gremo po opravkih peš. Pogledali so tudi širno v vesolje, kjer so kot pravi astronavti opazovali naš planet ter virtualno obiskali Sežano, New York in ostale kraje, ki so se jim zdeli zanimivi.  Za konec so ustvarili vsak svoj Zemljo – v modro-zelenih barvah, tako kot jo vidimo iz vesolja!

V drugi delavnici so se preizkusili v igranju na glasbene cevi (Boomwhackersih). Cevi so najprej spoznali, preizkusili, kako se iz njih zvablja zvok in na koncu na njih še zaigrali.

V tretji delavnici pa so potekali električni eksperimenti. Učenci so ugotavljali, zakaj balon privlači volneno vrvico, aluminijaste kroglice pa ne. Pogledali so si, kako balon spremeni curek vode, ki jo nalivamo v posodo in izdelali čisto pravi elektromagnet. Za konec so postali tudi mali čarodeji in s pomočjo plastične žličke ločili poper od soli.

Drugi razredi so si skupaj ogledali animirani film Khumba, ki govori o drugačnosti. Po filmu so si nameravali ogledati še šolski eko vrt. Na žalost je deževalo, zato so ogled eko vrta prestavili na dan po počitnicah.

Tretji razredi so se tudi razdelili v tri delavnice. V prvi delavnici so se prelevili v master chefe in izdelali slastne kokosove kroglice. O tem, kako hitro so izginile, ne bomo zgubljali besed.

Druga delavnica je bila bolj likovno obarvana. Učenci so se spoznavali z glino, jo gnetli, oblikovali in na koncu izdelali reliefe in odtise.

V tretji delavnici pa so pokazali svoje spretne prstke. Izdelovali so zapestnice. Da ne bo pomote, to ni bila delavnica samo za punce. Tudi nekateri fantje so se je z veseljem udeležili in izdelali svojo zapestnico. Tretjim razredom so se pri delavnicah pridružili še četrti razredi.

V petih razredih so si pripravili filmsko vzdušje. Pred filmom so si naredili svojo pokovko in jo ob gledanju filma pojedli.

Popoldan je minil, kot bi trenil. Sedaj pa že nestrpno pričakujemo zadnji predpočitniški dan saj bo ta napovedal „tadolge“ počitnice.