V petek, 3. 2. 2023, je bilo v podaljšanem bivanju še prav posebej veselo. Izvedli smo predpočitniški živ-žav…preživeli popoldan malo drugače.

Prve razrede je najprej razveselil učitelj Janez s kitaro. Učenci so v malem večnamenskem prostoru skupaj z njim zapeli otroške pesmi. Za konec pa jim je še zaigral pesem, ki jih je sprostila in ponesla v svet sanj.

Potem so se razdelili v dve skupini. Prva skupina je najprej zaplesala v indijanski deželi. Prelevili so se v Indijance in se naučili in zaplesali ples Ole majole. Druga skupina pa je najprej uživala v deželi eksperimentov. Skupaj smo začarali plešoči balon in prestrašili poper. Z barvami smo ustvarili podvodni ognjemet. Na koncu je izbruhnil še vulkan. Nato sta se skupini zamenjali.

V drugih razredih so učenci izvedli 3 delavnice po razredih, kot so razdeljeni v podaljšanem bivanju. V učilnici 2.AB je potekala  delavnica ročnih spretnosti, v 2.CB glasbena delavnica in v 2.DB gibalno plesna delavnica. V 1. delavnici so učenci izdelovali cofke iz volne in različne pustne maske klovnov. V 2. delavnici so učenci peli in se naučili pesem spremljati z malimi instrumenti. V 3. delavnici so preverjali svoje gibalne spretnosti v igri dlani in stopala. Oblekli so bunde in kape in se naučili plesati in peti pesem Delamo snežaka. Ob zaključku se vse skupine predstavile svoje delo drugim učencem in vsi skupaj so še zaplesali na pesem Delamo snežaka.

Tretji in četrti razredi so se združili in skupaj izvedli tri delavnice; barvite maske, razigrana kitara in poskočna žoga. V prvi delavnici so izdelovali pustne maske, ki že krasijo hodnike nižjih razredov naše šole. V drugi delavnici so se spoznali z električno in akustično kitaro. Skupaj z učiteljem Janezom in učiteljico Amadejo so ob spremljavi kitar zapeli otroške in tudi bolj sodobne slovenske pesmi. Tretja delavnica se je odvijala na igrišču. Učenci so se pomirili v igri Med dvema ognjema. Igra se je odvijala v pravem športnem duhu.

Peti razredi so izvedli kviz. Razdelili so se v pet skupin in medsebojno tekmovali v treh sklopih vprašanj; spoznavanje Sežane, šport in splošno znanje. Učenci so v kvizu pokazali veliko znanja in zagnanosti. Na koncu niso manjkale nagrade za najuspešnejšo skupino.

Učenci so v popoldnevu uživali, se razigrali in preživeli lep predpočitniški popoldan.

Aktiv PB