December je mesec čarobnosti, obiskov, dobrot in presenečenj. Vse to so občutili in podelili učenci PŠ Lokev. V začetku decembra so se odpravili na sprejem Miklavža v Divaško jamo, kjer so s pesmimi in recitacijami sodelovali v kulturnem programu. Tomaž Nedoh jih je popeljal po zelo bogato obdarjeni kraški jami, kjer so skupaj s starši doživeli njene lepote in opazovali najrazličnejše kapniške oblike.

V ponedeljek, 6. 12., so s svojo stojnico polno ustvarjalnih izdelkov in petjem v združenem otroškem zborčku sodelovali na sejmu Napolnimo vrečo s srečo v Sežani.

V šoli sta jih s sladkimi darili obiskala predstavnika KS Lokev Robert Müllner in Matej Frankovič. Učenci so jima zapeli pesem in zaželeli vse dobro. Učenci so se razveselili tudi prvega snega.

Sredi decembra so učenci skupaj z vrtcem Lokev obiskali 20 starejših krajanov in jim v imenu KS Lokev, RK, Karitasa ter šole izročili darilo. S prazničnimi pesmimi so jim ogreli srca in nekatere ganili vse do solz.

V soboto, 17. 12., so skupaj z vrtcem Lokev sodelovali pri sprejemu dedka Mraza v praznično okrašenem kulturnem domu. V preddverju so postavili stojnico s svojimi izdelki. Prostovoljne prispevke so namenili deklici s posebnimi potrebami, ki so jo tudi obiskali.

Zadnji teden pred počitnicami so dobri ljudje in dedek Mraz pod smrečico pustili veliko daril, voščilnic in želja. Vsem se iz srca zahvaljujejo in želijo SREČNO 2023!