Za  sežanske prvošolce je bil četrtek  27. 10 2022 velik dan. Postali so del velike Skupnosti učencev šole. Svečana prireditev je potekala v večnamenskem prostoru. Prisostvovali so seveda vsi prvošolci matične šole in podružnične šole iz Lokve, predstavniki  v šolski skupnosti od 6. do 9. razreda, učiteljice prvih razredov in ostali učitelji in delavci šole.

Program  je pričel harmonikaš Manuel Brundula. Zbrane učence je nagovoril ravnatelj Alen Kofol  in najmlajšim učencem naše šole zaželel uspešno in  aktivno delo. Predsednica  Metka Mateta je predstavila način delovanja in program skupnosti. Devetošolki  Ana Karabegovič Krt in Neja Škorja sta najmlajšim prebrali tudi nekaj šolskih pravil, ki jih je v verze preoblikoval učitelj David Kunstek. Kulturni program so oblikovali tudi pevci otroškega pevskega zbora pod vodstvom  učitelja Uroša Ceja. Prvošolčki so v svečani zaobljubi povedali, da se  bodo pridno učili, da bodo prijazni in spoštljivi do učiteljev in delavcev šole, da si bodo pomagali pri delu in igri ter da bodo z dobro voljo poskrbeli za dobro počutje na šoli.

Program je povezovala devetošolka Lana Žerjal Suhadolnik. Na koncu so učenci simbolično prestopili prag Skupnosti učencev šole, ki ga je predstavljal lepo okrašen okvir. Ravnatelj je vsakemu učencu čestital in želel vse dobro v devetletnem šolanju. V spomin na ta dogodek so učenci prijeli priznanje, ki je nastajalo pod mentorstvo Nuše Lederer Pangos. Za praznično dekoracijo prostora je poskrbela likovnica Mateja Melan.  Svečanost se je zaključila z veselimi ritmi Mauelove harmonike.

Mentor Skupnosti učencev šole: Danilo Ravbar

Fotografije: Zoran Pejić