Prostori OŠ Srečka Kosovela Sežana

Od 1.septembra do 30.septembra 2022

Marija Maruša Maraž je že v osnovni šoli imela najraje ure likovnega pouka.

Barve jo spremljajo v vsem njenem doživljanju sveta okoli sebe, da pa bi ostal spomin na lepe trenutke bolj ozaveščen, jih pogosto izlije na platno. Tako ima vsaka slika v sebi svojo zgodbo, ki je ob zaznavanju dozorela v srcu in se v nekem trenutku udejanjila v barvah na platnu. Gledalcu pa vsekakor pušča odprto pot, da v barvah in motivih išče svoj pogled na svet … tako je zapisano v spremnem besedilu prikazane razstave.

Razstava je pripravljena v skopu dejavnosti podaljšanega bivanja. Z učenci prve triade smo v torek, 6. 9. 2022, pripravili prisrčno otvoritev s kulturnim programom. Ob pesmi in besedi smo najbrž vsi z največjim zanimanjem poslušali našo Marušo, ki je bila vrsto let naša sodelavka. Kot je slikovita sporočilnost njenih slik, tako slikovito je najmlajšim predstavila svoje življenje in delo z nekaterimi skrivnostmi njenega ustvarjanja. Vprašanja učencev in učenk so se kar vrstila. Nas pa je med drugim razvesela z mislijo, da je vesela, ko lahko svoje delo prikaže in je na ogled drugim.

Tudi tebi Maruša hvala, da si nam omogočila, da lahko še do konca septembra raziskujemo in tvoj skrivnostni svet “Slikarskih pričevanj.”

Vsi prisrčno vabljeni k ogledu razstave.

Za aktiv OPB Ljubica Benčič

Foto: Vesna Sovdat, Vesna Rener. Maruša Marija Maraž

5

Slika 1 of 12