Vsako leto se v mesecu maju bralni značkarji razveselimo zaključne prireditve ob podelitvi Kosovelovih bralnih pohval, saj nas vedno obišče pesnik,  pisatelj ali ilustrator. Tako je bilo tudi tokrat ob 55. podelitvi bralne značke.

12. 5. je učence od 4. do 9. razreda obiskal stripar, ilustrator in likovni pedagog Matej Kocjan. Je avtor številnih stripov, med drugim tudi stripa Skrivnostni svet elementov, ki govori o razvoju sodobne kemije. Delček te kemijske zgodbe so nam na prireditvi pričarale devetošolke s poskusoma o slonovi zobni pasti in vodikovi bombi. Učenci so imeli priložnost videti, kako v živo nastaja strip.  Matej je poudaril, da stripar ni super junak, temveč samo nekdo, ki uživa v risanju. In verjamemo, da je s tem tudi koga navdušil, da bo, ko odraste, prijel za svinčnik ali čopič in ustvarjal. Bralno značko je opravilo 276 učencev.

Prireditev sta povezovali sedmošolki Živa in Naja.

V četrtek, 18. 5. 2022, pa nas je obiskala mladinska pisateljica in pravljičarka Mojiceja Podgoršek Bonte. Prisluhnili so ji učenci prve triade in podružnične šole Lokev.  Naša gostja je učence na zabaven način poučila o šolskih dolžnostih in domačih nalogah, pripovedovala  pa jim je tudi  zanimivo dogodivščino iz svojih osnovnošolskih let. Učenci so pisateljico presenetili z likovno razstavo njenih številnih pravljic. Bralno značko je opravilo 253 učencev.

Prireditev sta povezovali sedmošolki Ela in Blažka.

Zapisale Živa, Naja, Ela, Blažka