Konec novembra je bil za učenke in učence 8. razredov namenjen izpopolnjevanju plavanja. Trije oddelki so imeli rezerviran termin v centru šolskih in obšolskih dejavnosti v Murski Soboti, vendar je do Prekmurja uspelo priti le enemu oddelku. Ostala dva sta morala ostati doma zaradi karantene in čakata na dodaten prost termin.

Učenke in učenci 8.d razreda so bili ti srečneži, ki so v Radencih izboljševali svoje plavalne veščine in se v četrtek potegovali za bronaste, srebrne in zlate delfine ter morske pse. Za dosego najvišjih odličij so morali plavati v majici, skočiti v vodo, plavati prsno, hrbtno in kravl.

Učitelji smo z velikim veseljem opazovali njihov napredek v plavanju. Od velikega strahu pri uvodnem preizkusu znanja plavanja do izpopolnjevanja tehnike in veselja ob dosežkih.

Bivanje v Prekmurju pa ni bilo namenjeno samo plavanju, ampak tudi spoznavanju tega konca Slovenije, prekmurskega narečja in kulinarike. Prvi večer so učenke in učenci pisali stavke, v katere so vključili prekmurske besede. Seveda je bilo veliko zabave, ko so stavke prebrali in izvedeli pomen neznane besede. Drugi večer so pekli perece, tretji večer pa so se preizkušali v žonglerskih veščinah. Sprehodili so se tudi po Murski Soboti in spoznali njeno zgodovino ter spoznali tradicijo izdelovanja rož iz krep papirja.

Poleg vodenih aktivnosti, pa so imeli učenci tudi čas, katerega so namenili druženju, pogovorom in igranju družabnih iger, česar v jim v sedanjem »korona času« primanjkuje.