Letošnja generacija prvošolcev je številčna, zato so razdeljeni v štiri oddelke (avtomobilčki, balončki, copatki, dežnički).

Na roditeljskem sestanku so starši prejeli medaljo za svojega otroka, ki jo je dobil z vstopom v šolo. Ponosno so jih nosili, ko so na prvi šolski dan prišli skupaj s starši in se na košarkaškem igrišču udeležili sprejema prvošolcev. Nagovoril jih je ravnatelj, župan in predstavnika policijske postaje.

Otroke smo povabili, da se pridružijo učiteljicam in po skupinah varno odidejo v šolo. Na vhodu so preskočili vrvico in tako skočili v stavbo znanja, kjer bodo dozoreli in izurili svoje možgančke.  Pred razredom smo simbolično prerezali barvan trak in vstopili v oddelek, kjer smo se spoznali, igrali in otroci so prejeli kup daril: rutico za varno pot v šolo, darilo občine Sežana (torbo s knjigo Škratje s Krasa, zvezek), figurico Lili ali Bine, znak Škratec s Krasa in torto, ki jo je poklonila Sovita.

Prilagamo foto utrinke tega dne. Vabimo Vas, da si fotografije spomina na prvi šolski dan Vašega otroka shranite na vaš računalnik.

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)