Letošnja generacija prvošolcev je številčna, zato so razdeljeni v štiri oddelke (avtomobilčki, balončki, copatki, dežnički).

Na roditeljskem sestanku so starši prejeli medaljo za svojega otroka, ki jo je dobil z vstopom v šolo. Ponosno so jih nosili, ko so na prvi šolski dan prišli skupaj s starši in se na košarkaškem igrišču udeležili sprejema prvošolcev. Nagovoril jih je ravnatelj, župan in predstavnika policijske postaje.

Otroke smo povabili, da se pridružijo učiteljicam in po skupinah varno odidejo v šolo. Na vhodu so preskočili vrvico in tako skočili v stavbo znanja, kjer bodo dozoreli in izurili svoje možgančke.  Pred razredom smo simbolično prerezali barvan trak in vstopili v oddelek, kjer smo se spoznali, igrali in otroci so prejeli kup daril: rutico za varno pot v šolo, darilo občine Sežana (torbo s knjigo Škratje s Krasa, zvezek), figurico Lili ali Bine, znak Škratec s Krasa in torto, ki jo je poklonila Sovita.

Prilagamo foto utrinke tega dne. Vabimo Vas, da si fotografije spomina na prvi šolski dan Vašega otroka shranite na vaš računalnik.