Verjameva, da si boste letošnje leto še posebej zapomnili prav vsi učenci, saj smo se morali zelo potruditi in se zaradi korona ukrepov šolati na domu. Kljub vsemu pa smo mnogi pridno brali in ponovno opravili bralno značko.

Ob 54. podelitvi Kosovelove bralne značke, ki je potekala v petek, 28. 05. 2021, nas je virtualno obiskal znani reper, igralec, pisatelj, komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama.

Učencem od 1. do 5. razreda se je javil preko zooma, ki sva ga vodili šestošolki Blažka Šterling in Ela Trampuž. Učencem od 6. do 9. razreda pa je Boštjan pripravil videoposnetek, v katerem so bile tudi ‘minutke za slovenščino, za katere po navadi ni časa pri slovenščini. V njih nas je poučil o prvem slovenskem pesniku, pa tudi o najvišjem slovenskem pesniku …

Navdušil nas je s svojo nagajivostjo, kreativnostjo in s svojim zabavnim nastopom, v katerem je odgovarjal na naša mogoča in nemogoča vprašanja. V svojem nastopu pa je predvsem poudaril prijaznost in nam dal življenjski nasvet: » Dejte bit prijazni, še posebej, če so drugi prijazni do vas. Če pa drugi niso prijazni do vas, bodite vi vseeno prijazni do njih, saj se bodo mogoče sčasoma spremenili«.

V njegovima nastopoma smo uživali prav vsi in upava, da nas bo še kdaj obiskal (ne virtualno).

Blažka Šterling in Ela Trampuž, 6. d