Avtorice in avtorje pregledne razstave “Pesniške oblike” je s svojim spodbudnim pismom razveselil pesnik, pisatelj, dramatik, esejist, prevajalec in predavatelj Boris A. Novak, ki si je razstavo ogledal na fotografijah in bil nad njo navdušen. Avtoricam in avtorjem razstave sporoča: 

DRAGE UČENKE IN UČENCI, NEZNANE PRIJATELJICE IN PRIJATELJI!

RAD BI SE VAM ZAHVALIL ZA ČUDOVITO DARILO – RAZSTAVO “PESNIŠKE OBLIKE”. VELIKO MI POMENI, DA STE TAKO RESNO VZELI MOJO PESMARICO PESNIŠKIH OBLIK IN SE TUDI SAMI POIGRALI Z MNOGIMI MED NJIMI. NAVDUŠEN SEM NAD VAŠO NADARJENOSTJO, HUMORJEM IN POSLUHOM ZA JEZIK. Z DEFINICIJAMI STE UJELI SRCE STVARI, V ALITERACIJAH STE SE POIGRALI S SOGLASNIKI, V NAŠTEVANKAH ZAJELI CEL KUP REČI, ŠE POSEBEJ PA SE ME JE DOTAKNILA LEPLJENKA O KORONI, KI JO VSI DOŽIVLJAMO. 

IN KER STE OČITNO IMELI VELIKO VESELJA Z LIKOVNIMI PESMIMI, VAM POŠILJAM BESEDILI, KI STA POSVEČENO TAKO POEZIJI KOT LIKOVNI UMETNOSTI. PRVO SE KONČA Z VERZOMA “VSAK PESNIK JE VELIK OTROK. IN VSAK OTROK JE MALI PESNIK.” DRUGO PA GOVORI O TEM, DA JE “VSAK OTROK MALI MALAR (SLIKAR)”.

ŽELIM VAM, DA BI NADALJEVALI S PISANJEM IN RISANJEM, PRI TEM PA SI ZAPOMNITE MOJ VERZ: “UMETNOST PISANJA SE ZAČNE Z UŽITKOM ČEČKANJA,” KAR VELJA TUDI ZA SLIKANJE.

VI, KI STE ŽE VELIKI, PAZITE NASE IN NA SVOJE PRIJATELJICE IN PRIJATELJE, PAZITE NA SVOJE BRATE IN SESTRE, ČE JIH IMATE, PAZITE NA SVOJE STARŠE, KI SO POGOSTI ŠE OTROČJI, IN ŠE BOLJ NA STARE STARŠE! 

POZDRAVLJA VAS 

VAŠ PESNIK

BORIS A. NOVAK