Spoštovani starši,

glede na objave v medijih (Primorske novice, Pop TV ) o številu oddelkov v karanteni na naši šoli oziroma okuženosti učencev in učiteljev, bi vam rada sporočila (in vas tudi na nek način pomirila), da kljub temu, da je 16 oddelkov v karanteni in dela na daljavo, stanje na šoli glede naraščanja okužb med učenci trenutno ni alarmantno (čez vikend ni novih javljanj okužbe).

V karanteno – delo na daljavo so šli oddelki, kjer smo dobili sporočilo, da je okužen (samo) en učenec – ravno zato, da okužbo takoj zajezimo, da se ne bi nekontrolirano širila med sošolci oziroma na šoli. V nekaterih oddelkih se je okužba pri še kom pojavila kasneje, v času, ko so že bili doma – vendar v manjšem številu. (vsaj kolikor nam je bilo sporočeno).

Glede na to, da našo šolo obiskuje skoraj 900 učencev, ocenjujemo, da je trenutno število okuženih učencev okrog 2-3%.

Naša najpomembnejša naloga je zagotavljati učencem, ki prihajajo v šolo varno zdravstveno okolje – in pri tem smo zelo, zelo pazljivi, pri čemer ne moremo vedeti, kaj nam prihodnost prinaša.

Na tem mestu ponovno apeliram na vse starše, da otrok, ki kašljajo, kihajo, kažejo znake prehlada itd …. ne pošiljate v šolo !

V kolikor ste zaskrbljeni glede prihajanja vašega otroka v šolo, izberite pot, ki se vam v tem trenutku zdi najbolj varna za zdravje vašega otroka in družine.

Vse dobro,

Bojana Škabar

v. d. ravnatelja/ice