Počitnice so:

svoboda

in sonce

in včasih

dolg čas …

Počitnice so

tudi voda,

kolo,

sladoled

in – jaz!

(B. Gregorič Gorenc)

 

Dragi učenci, spoštovani starši,

letošnje šolsko leto je bilo zaradi epidemije korona virusa nekaj posebnega, pa vendar smo ga pripeljali do konca.

Da bo prišlo do zaprtja šol si niti v sanjah ne bi mogli predstavljati. Tako rekoč čez noč smo spoznali, kaj vse se lahko nepredvidljivega zgodi, kako smo nebogljeni in kako se moramo hitro prilagajati na nove razmere. V teh razmerah smo pridobili izkušnjo, da tudi svoboda gibanja in druženja ni samoumevna, zato pa je prav, da te vrednote še posebej cenimo. Obdobje korona virusa je imelo tudi pozitivne stvari, saj je vsem nam pomagalo razumeti, kaj je res tisto, kar je v življenju pomembno.

Dobra popotnica za naprej vam bo tudi izkušnja učenja na daljavo. Nekateri ste bili pri tem bolj uspešni, disciplinirani, drugi manj, verjamem pa, da ste se glede na dane razmere vsi trudil, da bi tudi na tak način pridobili čim več znanja.

Kaj vam želim med počitnicami? Predvsem, da ne bi bili samo digitalni. Prisluhnite staršem, ko bodo rekli, da je bilo dovolj telefona, računalnika in tablice in da pojdimo raje v naravo ali pa med knjige.

Počitnice izkoristite tudi za sprostitev, druženje s prijatelji. Želim vam veliko gibanja, zlasti na prostem. Želim vam, da bi se na počitnicah imeli lepo kjerkoli že boste, da bi se odpočili, razvedrili in si nabrali novih moči za prihodnje šolsko leto. Privoščite si kakšen trenutek, ko ne boste počeli prav ničesar. Morda se vam prav takrat utrnejo kakšne dobre ideje.

Uživajte na počitnicah! Ne pozabite pa tudi na tiste, ki jih morda ne morejo preživljati tako brezskrbno.

Počitniške radosti pa prinašajo tudi pasti in nevarnosti. Pazite nase, še naprej upoštevajte vse varnostne ukrepe glede korona virusa, tako da se bomo lahko 1. septembra 2020 zdravi in veseli zopet videli v šolskih klopeh.

Naj bodo vaše počitnice zabavne, enkratne, neponovljive in naj vam zažarijo v vsej svoji lepoti.

V.d. ravnateljica

Jadranka Mihalič