Na OŠ Srečka Kosovela Sežana imamo že vrsto let interesno dejavnost Prostovoljec sem, v kateri učenci višjih razredov na različne načine pomagajo vrstnikom in sodelujejo v prostovoljnih akcijah na šoli in izven nje.

Letošnje običajno šolsko leto so prekinile izredne razmere, ki so zavladale v svetu. Koronavirus je temeljito spremenil naša življenja in šole so zaprle vrata za nedoločen čas.

Med prostovoljci je v tem času hitro zrasla ideja, da vsem ljudem, ki nam v teh časih na kakršenkoli način pomagajo, izrazimo hvaležnost in podporo. Odločili smo se, da bomo podporo izražali z likovnim delom, k sodelovanju pa smo povabili učence od 1. do 9. razreda vseh OŠ v Sloveniji.

Odprli smo instagram profil prostovoljec_sem, kjer zbiramo in objavljamo likovna dela, našo akcijo smo poimenovali PODPRIMO SLOVENIJO Z NASMEHOM. Likovna dela prihajajo iz različnih koncev Slovenije od Ptuja, Novega mesta, Ljubljane, Dragatuša, Vinice, Škofja Loke … Številni učenci so nas podprli in sodelovali v akciji.

Obvestilo o akciji in podporo smo poslali vsem bolnišnicam, zdravstvenim domovom, domovom upokojencev, gasilcem, civilni zaščiti,  sindikatom komunale, delavcem trgovine, pošte … Od nekaterih smo prejeli zahvale za pričaran nasmeh in priznanje, ki smo jim ga dali z našo akcijo za njihovo opravljeno delo v času Koronakrize.

Akcijo vodi ekipa aktivnih prostovoljcev iz 8. razredov naše šole: Tilen Mahnič, Sara Šuber, Ajda Krašna, Jan Družina, Enis Bašić, Lina Funa, Ela Frfolja in Štefan Sedmak.

Več o akciji si lahko preberete tudi v Primorskih novicah https://www.primorske.si/plus/sobota/pririsali-so-jim-nasmehe

Vsem sodelujočim v akciji hvala za sodelovanje in podporo, aktivnim prostovoljcem naše šole pa RES STE SUPER in v veselje mi je delati z vami!!!

Mentorica Mateja Melan

 

Anej Kobe
Anej Kobe

 

Marko Štefanič

 

Dana Dular

 

Luka Brdar

 

Tin Šoškič

 

Žak Samsa

 

Eva Penko

 

Ema Rogelja

 

Anej Kobe

 

Nika Šavli

 

Simon Šimetič

 

Žana Ugrin

 

Rene in Tilen Mahnič