KREPILNE VAJE S PLASTENKO ali UTEŽJO 1,5 KG-2 KG

 

TABATA je oblika visoko intenzivne intervalne vadbe (HIIT – high intensity interval trening). Razvil jo je japonski znanstvenik dr. Izumi Tabata leta 1996. Vsaka tabata vaja traja 4 minute

 

VAŠA HRBTENICA VAM BO HVALEŽNA – VAJE ZA HRBTENICO (KLIKNI)

 

IZVIRNE VAJE Z BRISAČO ZA VSAKOGAR

Ob lepem vremenu izkoristimo naravo, ki nam je blizu in se le odpravimo na svež zrak. Poleg sprehoda oz. pohoda, pa priporočamo izvedbo tudi razteznih in krepilnih vaj. Z namenom, da vadbo malce popestrimo, vam jo tokrat ponujamo z uporabo srednje velike brisače. Poglejte si in se preizkusite. Ne bo vam žal! 😉

Vaje za ogrevanje (kliknite)

Vaje za krepitev in rastezne (kliknite)

 

ZUMBA

Zumba je dinamična plesno-športna vadba, ki jo je v 90. letih prejšnjega stoletja razvil kolumbijski plesalec in koreograf Alberto “Beto” Perez . V kolumbijskem slengu zumba pomeni “gibati se hitro in se pri tem zabavati”, saj vadba združuje aerobiko in različne vrste plesov… (kliknite za več)

 

POZDRAV SONCU (kliknite)

  • Pozdrav soncu (v sanskrtu Surya namaskar) je sklop vaj sestavljen iz zaporedja 12 asan (telesnih položajev), ki tekoče prehajajo druga v drugo in so usklajene z dihanjem.  Je odličen način, da ohranite telo zdravo in v formi….

 

SKAKANJE ELASTIKE

Pozdravljeni, včasih smo se veliko igrali zunaj. Med priljubljenimi igrami je bilo tudi skakanje elastike. Vaši starši (predvsem mame) se tega gotovo še zelo dobro spominjajo. Lastiko vam lahko držijo starši, bratje in sestre ali pa dva stola 😉. Vzemite si čas in preučite razne variante. Najbrž kdo od staršev pozna še kakšno drugo verzijo. Upam, da imate elastiko, sicer jo lahko nabavite tudi na oddelku za šivanje 😉.

Veliko zabave vam želim!