Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana in učenci interesne dejavnosti Prostovoljec sem
ob izrednih razmerah v Sloveniji in svetu pozivamo učenke in učence k sodelovanju v akciji – PODPRIMO SLOVENIJO Z NASMEHOM.

Letošnje običajno šolsko leto so prekinile izredne razmere, ki so zavladale v svetu. Koronavirus Covid 19 je temeljito spremenil naša življenja in šole so zaprle vrata za nedoločen čas.

Medtem ko se učenci in učitelji privajamo na nov način dela učenja na daljavo, se v številnih poklicih trudijo pomagati ljudem, ki so se z virusom okužili in zboleli, občankam in občanom pri oskrbi s hrano, in starejšim, ki ta trenutek še posebej potrebujejo pomoč.

Svoje delo predano opravlja medicinsko osebje in zdravniki, pripadniki civilne zaščite, gasilci, prodajalci, prostovoljci v številnih organizacijah, komunalni delavci …

Pozivamo vas, da z likovnim delom podprete vse ljudi, ki nam v teh časih na kakršeni koli način pomagajo in so tu za nas.

Pravila in napotki za sodelovanje
1. V akciji lahko sodelujejo učenci od 1. do 9. razreda vseh osnovnih šol Slovenije.
2. Narišete, naslikate lahko kar koli, kar bo ljudem, ki nam nudijo pomoč, polepšalo dan, jih nasmejalo in jim sporočilo, da se zavedamo, kako pomembno delo opravljajo za nas(npr. naši junaki, premagajmo virus, zabava po zmagi, šport nas krepi, narava pomirja, domišljijski motivi …). Tako jim bomo simbolično izrazili podporo.
3. Likovni izdelki so lahko s področja slikanja, risanja, računalniške grafike, fotografije …
4. Izdelek fotografirajte z fotoaparatom ali mobitelom in ga opremite z naslednjimi podatki:
• ime in priimek, razred,
• naslov likovnega dela,
• naziv šole.
5. Fotografija izdelka naj bo obrezana, ostra in pripravljena za objavo. Fotografijo pošljite na instagram profil prostovoljec_sem
• Za pomoč pri pošiljanju fotografij prosite starše.
• Fotografije z nepopolnimi podatki ne bodo objavljene.
6. Poziv k sodelovanju si lahko ogledate tudi na spletni strani OŠ Srečka Kosovela Sežana.
7. Avtorji objavljenih likovnih del dovoljujete njihovo razstavljanje, reproduciranje in objavo v sredstvih javnega obveščanja, vključno z instagramom in facebookom.

Že v naprej hvala za sodelovanje in podporo. In ne pozabite na »Ostani doma«.

Navodila tudi v priponki:
Podprimo Slovenijo z nasmehom_slovenija_2

Učenci ID Prostovoljec sem                                                               Jadranka Mihalič, v.d.

in mentorica ID Mateja Melan