Dragi učenci!

Prepričana sem,  da ste se dodobra privadili novemu načinu pouka, da vsak dan pridno delate za šolo in da imate tudi kaj prostega časa.

Če vam je dolgčas, ker ne morete na obisk k prijatelju ali na igrišče, se lahko zaposlite tudi drugače.  Pobrskajte po domačih knjižnih policah, na katerih se gotovo skrivajo pravi bralni zakladi, na katere ste že pozabili.

Poiščite si knjigo v domači knjižnici in z njo odpotujte v daljne dežele in svetove in pustite domišljiji prosto pot.

Poskrbite, da vam v teh težkih dneh družbo dela tudi knjiga. Če še niste opravili letošnje bralne značke, je sedaj res prava priložnost. Vaše učiteljice mentorice bodo za bralno značko upoštevale tudi knjige iz domače knjižnice. In ko se vrnemo ponovno v šolo, si boste lahko čestitali.

Pa še to:

1. – 5. razred

Klikni na povezavo Babica pripoveduje, kjer  te čaka več kot petdeset pravljic, ki jih lahko prebereš in tudi ilustriraš.

6. – 9. razred

Letošnji knjižnično – muzejski  kviz je namenjen zgodovini nastanka knjige. Učenci  od 6. – 9. razreda vabljeni  k reševanju. Kliknite na povezavo MEGA KVIZ  in poskusite rešiti vsaj en sklop kviza. Čas imate do 15. maja 2020, ko se reševanje kviza zaključi.

 

Ostanite zdravi, ostanite doma!

Vaša knjižničarka