Že nekaj let učenci podaljšanega bivanja sodelujemo na  Bodi umetnik – Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano« z razstavo likovnih del, ki poteka pod okriljem Centra Janeza Levca iz Ljubljane. Tudi letos se je izkazalo, da imamo na naši šoli kar nekaj uspešnih likovnih ustvarjalcev.

Med likovnimi deli, ki so bila letos na natečaju izbrana in bodo del otvoritvene razstave v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec, so dela kar petih učencev naše šole.

Učenka Žana Bratož iz 1. B je ustvarjala pri učiteljici Mojci Hrib. Kolekcijo štirih del: Amela Rekića iz 2. d,  Sare Cengle in Timoteja Hlačarja iz 2. e  ter  Nataše Skok iz 5. c pa so omenjeni učenci ustvarili pri učiteljici Ljubici Benčič.

Vsem učencem iskreno čestitamo za dosežek.

Na letošnji natečaj je prispelo rekordnih 7176 likovnih del iz kar 551 različnih ustanov (od tega 51 tujih). Na natečaju je sodelovalo 947 mentorjev iz 9 različnih držav. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temo »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Avtorji in mentorji izbranih likovnih del prejmejo priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik – 13. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja bodo izbranim avtorjem izročili na otvoritveni razstavi v sklopu Bodi umetnik – 13. Mednarodnega kulturno likovnega dogodka »Igraj se z mano«, ki bo potekal 4. 3. 2020 v Slovenj Gradcu. Razstava nato v okviru Bodi umetnik – potujoče razstave »Igraj se z mano« potuje po številnih lokacijah po Sloveniji in tujini s podobnim kulturno animacijskim programom. Le-to  bomo aprila gostili tudi na naši šoli.

 

Mentorici : učiteljici v OPB, Ljubica Benčič in Mojca Hrib

Foto: Ljubica Benčič in Mojca Hrib

Amel Rekić, 2.D
Nataša Skok, 5.C
Sara Cengle, 2.E
Timotej Hlačar, 2.E
Žana Bratož, 1.B