Letošnji slogan ob tednu otroka »Naše pravice« je učence na Podružnici Lokev vzpodbudil k razmišljanju o otrokovih pravicah pri nas in po svetu. Ugotovili so, da ima mnogo otrok kršene osnovne pravice.

Ta teden se je v šoli dogajalo več aktivnosti. Obiskali sta jih predstavnici MC Podlaga Sežana. Učence sta opozorili na varne točke v Sežani in skupaj z njimi izdelali magnetke.

Učenci so obiskali domačina Valterja Škabarja, ki že vrsto let goji bonsaje in ima doma čudovit vrt le teh. Spoznali so, kako se pravilno goji in skrbi za bonsaje.

Srečali so se tudi s slepim invalidom Kristjanom Pirjevcem, ki je učencem pripovedoval o svojem življenju. S psom vodnikom je prikazal, kako je lahko mobilen tudi brez pomoči ljudi.

Učenci 1. razreda so obiskali vrtčevske otroke in z njimi preživeli ustvarjalno urico.

Med tednom jih je obiskala zobna asistentka Aleša Birsa in jim več povedala in prikazala o pomenu ustne higiene ter o tekmovanju za zdrave in čiste zobe.

Starejši učenci in učiteljice so pri pouku brali mlajšim, skupaj preživeli nekaj ur ob skupnem gibanju in igranju družabnih iger.

Aktiv PŠ Lokev

dav
dav
dav