Livške Ravne, 1.10.2019

V torek smo preživeli še en lep dan v šoli v naravi. Imeli smo se lepo in počeli veliko zanimivih ter poučnih dejavnosti.

Dan se je začel z bujenjem. Nekateri učenci niso mogli spati in so se že v zgodnjih jutranjih urah udeležili pohoda in teka. Po zajtrku smo se zbrali v jedilnici in dobili navodila za pohod. Razdelili smo se v skupine in se odpravili k lovski preži. Naslednja točka je bil spomenik, nato smo se ustavili v muzeju na prostem Kolovrat in pojedli malico. Sprehodili smo se skozi ostanke rovov iz 1. sv. vojne. Pot smo nadaljevali proti kamnolomu, kjer smo si ogledali gubanje plasti. Žal nas je pregnal dež. Vsi premočeni smo se vrnili v dom Kavka, se preoblekli in privoščili odlično kosilo. Po kosilu smo imeli malo prostega časa za druženje. Potem smo se razdelil v tri skupine, vsaka je šla na svojo dejavnost: lokostrelstvo, ogled Kavkne jame in spoznavanje gliv. Zaključili smo malo pred večerjo. Po večerji smo imeli športne igre na igrišču, vendar smo jih prekinili, ker je začelo deževati. V domu smo se preoblekli in se nekaj časa družili. Pred spanjem smo se še tiho pogovarjali, nato pa zaspali.

Ta dan si bomo zapomnili kot športen in deževen dan.

Livške Ravne, 2.10.2019

Še preden se jih je večina zbudila v megleno in deževno sredino jutro, so nekateri reševali že ob 6.15 matematične naloge in pisali dnevnik šole v naravi. Kot vsak dan smo jutro začeli z jutranjo telovadbo. Nato smo se razdelili v dve skupini. Pripravljali smo kobariške štruklje in plezali. V prostem času smo se družili in izvedli kratek turnir v namiznem tenisu. Tudi dež nas ni zmotil pri ogledu jame in gliv v naravi. Za večerjo smo za sladico poskusili štruklje, ki smo jih pripravili v dopoldanskem času. Večer smo preživeli ob različnih družabnih in socialnih igrah. Zaključili smo s petjem pesmi ob spremljavi kitare.

Veselimo se jutrišnjega dne, ko si bomo ogledali potok Perivnik in bližnji gozd ter spoznavali življenje v njem. Dan bomo zaključili z orientacijskim tekom.

Neža Jerina, Monika Trebec in Nika Marčelja

cof
cof
dav