Danes, 28. junija 2019 smo od predstavnic Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana, prejeli plaketo 2018/19. Predstavnici sta nam želeli to plaketo izročiti osebno, “v izraz spoštovanja do našega dela in dobrega sodelovanja, v vseh dosedanjih letih”.

V projektu Simbioza med generacijami sodelujemo že od samega začetka, že od leta 2011. Zavedamo se pomena medgeneracijskega sodelovanja, ki igra veliko vlogo, še posebej v teh hitro se spreminjajočih, nestabilnih časih. Vrednote solidarnosti, sočutja in medsebojnega spoštovanja želimo prenesti tudi na naše učence.

Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana že vrsto let izvaja predvsem v okviru e-šole Sežana, računalniško opismenjevanje starejših. Že od samega začetka pa sodelujemo kot izvajalec in lokalni koordinator tudi v projektu Simbioza, ki želi združiti znanje mladih in potrebe starejših preko »medgeneracijskega sodelovanja«. Projekt se izvaja na področju računalništva – »Simbioz@« in v zadnjih nekaj letih tudi na področju gibalnih sposobnosti starejših, pod sloganom »Simbioza Giba«.

Od leta 2011 smo v e-šoli Sežana, v  šolski računalniški učilnici ter v prostorih Visokošolskega središča Sežana, izpeljali številne brezplačne računalniške delavnice, na katerih smo združili trud, znanje in sposobnosti mladih in starejših generacij. Udeleženci so si pridobili znanja in veščine s področja prostovoljstva in timskega dela, poučevanja, osnov uporabe računalnikov, računalniškega urejanja besedil, uporabe internet in elektronske pošte, digitalne fotografije, dela z mobilnimi napravami ter organiziranjem podatkov.

Želimo si, da bi se vezi med generacijami krepile še vnaprej, tudi na področju uporabe sodobnih tehnologij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

za OŠ Srečka Kosovela Sežana,
Zoran Pejić,
mentor e-šole Sežana in
lokalni koordinator projekta Simbioza