V petek, 14. 6. 2019, je našo šolo obiskal Miha Deželak, voditelj na Radiu 1, ki v sklopu dobrodelne avanture Deželak junak zbira prostovoljne prispevke za socialno ogrožene otroke.

Dobrodelni akciji so se pridružili tako učenci kot tudi delavci naše šole. Ekipo Radia 1 so pred šolo pričakali učenci, ki so Miho vzpodbujali z glasnim navijanjem in pisanimi plakati. Učenki Blažka Šterling in Ela Trampuž iz 4.d razreda sta v ta namen napisali vsaka svojo pesmico, ki sta ju Mihi Deželaku tudi prebrali. Nad obema pesmicama je bil prijetno presenečen. Učenec 7.d razreda Štefan Sedmak je Miho pozdravil in mu izrekel dobrodošlico, Tia Slapšak (tudi učenka 7.d) pa mu je izročila dobrodelen prispevek, ki so ga darovali tako učenci kot tudi delavci naše šole. Skupaj smo zbrali kar 691,60€, na kar smo izjemno ponosni. Verjamemo, da bo ta denar prišel v prave roke in da bo lahko marsikateri otrok prvič v življenju šel na morje. Zelo smo zadovoljni, da smo tudi mi prispevali naš kamenček v mozaik in smo del te uspešne zgodbe. Obisk ekipe Radia 1 je hitro minil, saj je Miho pot vodila naprej vse do Debelega rtiča, kjer se je akcija zaključila.

Vsem učencem in delavcem šole, ki so pristopili k akciji, se iskreno zahvaljujemo za njihov prispevek. Občutek, ko vemo, da smo tudi sami naredili nekaj dobrega za otroke v stiski, je neprecenljiv.