Z gledališko igro so učenci 2. razreda navdušili tudi najmlajše občinstvo v Vrtcu – Lehte z dvema ponovitvama gledališke igre Trije metulji. Pred gostovanjem v vrtcu so nastopili za VDC Sežana, v Domu upokojencev in na šoli za starše.

Eden od ciljev projekta je, da nastopajoči dojemajo občinstvo kot enega sestavnih delov gledališča kot so kostumografija, scenografija, maska, glasba, ipd. Gledališče zaživi v posebnem času in prostoru, ki je uprizoritev, zato je občinstvo njen sestavni del.

Občinstvo v vrtcu je bilo res raznovrstno: z zanimanjem so nas gledali najmlajši vrtčevski otroci, ki so med predstavo navdušeno ploskali s svojimi ročicami, resnejši so bili predšolski, ki so zbrano opazovali dogajanje na prizorišču.

Vedno drugačna prizorišča v nastopajočih vzbujajo različne občutke, ki vsako uprizoritev s svojevrstnimi odzivi občinstva doživljajo kot posebno in neponovljivo.

Otroška gledališka igra Trije metulji, ki jo je po istoimenski ljudski pravljici napisala avtorica Ivana Kočevar, v izvedbi učencev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana, je igra za 21. stoletje, ki tako med nosilce gledališkega projekta kot občinstvo širi umetnost, poezijo in zavest o času, v katerem živimo.

 

Tekst: Ivana Kočevar

Fotografije: Stojan Gorup