Na dvainpetdeseti podelitvi bralne značke nas je obiskal znani slovenski ilustrator in zadnje čase tudi pisatelj Uroš Hrovat, ki ga  mladi bralci poznajo po hudomušnih ilustracijah knjižnega junaka Petra Nosa in mnogih drugih.

  1. 5. so v njegovi družbi uživali vsi, ki so v letošnjem šolskem letu opravili bralno značko. Na dveh nastopih, najprej za učence druge triade, nato še za učence prve tirade in Podružnične šole Lokev, je ilustrator v živo ustvarjal strip, zraven pa učencem razložil stripovsko govorico in zagotovo pri tem marsikoga navdušil.

Čestitke vsem 590-im značkarjem!

KUD

 

Četrtošolka Eva Manca je ob tem zapisala:

Danes, 20. 5. 2019, nas je obiskal Uroš Hrovat. Najprej smo našteli katere stripe poznamo. V tem jaz nisem vedela nič, zato sem bila raje tiho. Kasneje pa smo celo šolsko uro sestavljali skupaj strip. Mi smo kaj predlagali, medtem ko je Uroš Hrovat vse lepo narisal in napisal. Sestavili smo kratek strip, ki je govoril o Tončku in Balončku. Govoril je, kako je Tonček Balončku ukradel jabolko, jo popihal, se zaletel v jezno drevo, kako mu je iz nosa tekla kri in kako je iz tega malega potočka krvi skočila ribica. Vesela sem bila, ko sem na koncu tudi jaz nekaj dodala.

In ravno zato mi je bila ta prireditev zelo všeč.

Bilo je odlično.

Eva Manca Zoretič, 4. c