Kakovostna šola je ključna za zdrav razvoj otrok. Učitelji po končanem študiju izpopolnjujejo svoja znanja na nadaljnjih izobraževanjih (seminarji, študijske skupine, simpoziji, delovni sestanki, projekti, mednarodne konference).

 

Ena izmed mednarodnih konferenc se je prejšnji teden odvijala v Sisku na Hrvaškem, in sicer z naslovom Cjeloživotnim obrazovanjem do profesionalnog identiteta. Konferenca, ki jo je organizirala Pedagoška fakulteta iz Zagreba, se je pričela s pozdravom in petjem učiteljskega pevskega zbora. Nato je bilo nekaj uvodnih predavanj predavateljev iz Univerz na Hrvaškem, sledila so predavanja učiteljev praktikov s primeri dobrih praks. Predstavitev je pripravilo več kot 130 hrvaških in 11 slovenskih učiteljev. Ker je bilo predstavitev veliko, so potekale v petih dvoranah in vsak učitelj se je glede na svoje interese odločil, katero predavanje bo poslušal.

 

Učitelji so poslušali predavanja o aktivnem poučevanju, o pozitivnem mišljenju, gozdni in vrtni pedagogiki, sodelovanju učiteljev, celoživljenjskem učenju, nevrodidaktiki, sodelovanju s starši, timskemu delu in druge. Misel enega od predavateljev: Vsako dogajanje v šoli, je učenje. Situacije včasih ne moremo spremeniti, lahko pa spremenimo pogled nanjo.

 

Zapisala: Tadeja Bogdan