Taborniki rodu Kraških j’rt Sežana bodo letos v okviru evropskega tedna mladih, ki poteka med 29. aprilom in 5. majem, izvedli projekt z naslovom Na Krasu je krasno. Njegov glavni namen je ozaveščanje o problematiki smeti ter o pomenu majhnih vsakdanjih dejanj, ki prispevajo k zmanjševanju količine nepotrebnih odpadkov. Akcija je planirana v soboto, 4. maja, zastavili pa so jo v treh delih:

 

– Dopoldanska čistilna akcija: ob cestah bodo pobirali smeti, jih seveda ločevali in na koncu pripeljali na zbirno mesto. Iz pobranih smeti bodo v popoldanskem času naredili veliko instalacijo in posneli iz zraka. S fotografijami bodo ljudi še naprej ozaveščali o vrednosti čistega okolja.

– Popoldne bodo v parku v Sežani potekale delavnice na temo ekologije:  v sodelovanju z lokalnimi društvi bodo poleg omenjene instalacije izvedli delavnice šivanja vrečk, izdelave eko barv, ličil in drugih vsakdanjih pripomočkov, izmenjevalnico sezonskih oblačil, izdelali zemljevid lokalnih ponudnikov sezonske hrane, brali »eko pravljico« za otroke in pripravili Mini priročnik za vsakdanjo ekologijo …  Zvečer bodo v »kinu pod zvezdami« za taborniško hiško v parku pogledali dokumentarni film.

Da bi projekt res dosegel svoj namen, si želijo, da ga izvedemo skupaj. Več kot nas bo, večji bo naš korak k čistejšemu okolju, zato vabijo vsa lokalna društva, mladinske, okoljske in druge organizacije, podjetnike, medije in javne službe, da se jim  pridružijo.

K sodelovanju vabimo tudi vas, dragi učenci in delavci šole, da skupaj naredimo nekaj za čisto in prijetno okolje.

Podrobno obvestilo organizacijske ekipe Na Krasu je krasno, si lahko preberete na oglasni deski.

 

 

Mentor SUŠ