V sklopu projekta Erasmus+,  v katerega so poleg Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana vključene tudi osnovne šole iz Turčije, Bolgarije, Grčije in Cipra, preučujemo z učenci naravna okolja, si izmenjujemo izkušnje in ideje zanimivega poučevanja, skupaj izdelamo učna gradiva in predstavitvene albume izdelkov, ki ob tem nastanejo.

 

V mesecu februarju smo se predstavnice OŠ Srečka Kosovela Sežana udeležile 5. mednarodnega srečanja šol na Cipru. Šola gostiteljica za učence s posebnimi potrebami   nam je predstavila svoje  načine poučevanja in nam razkazala šolo. Z navdušenjem smo si ogledale specializirane učilnice s posebno dodatno opremo. Spoznale smo delo v vseh oddelkih in imele možnost aktivnega sodelovanje pri pouku. Z učenci smo na več različnih delavnicah raziskovali živali in rastline, ki živijo v slanem jezeru in morju. Velik poudarek smo dali na ekološko ozaveščanje otrok.

Šola gostiteljica je v Larnaci organizirala tudi srečanje z županom. Ob njegovi odsotnosti so nas sprejeli njegovi ožji sodelavci, ki so izrazili podporo projektu in pokazali zanimanje za naše aktivnosti.

Projekt se je izkazal za zelo poučnega tako za učence kot za učitelje. Sodelujoče šole predstavile dosedanje delo znotraj projekta in se dogovorile za nadaljnje sodelovanje. Do aprila, ko se bomo s partnerji srečali v Turčiji,  pripravljamo skupne aktivnosti s šolo v Bolgariji.

Mojca Gerželj Štembergar