Kot nam veleva tradicija, smo letos na naši šoli ob kulturnem prazniku gostili zanimivega gosta, plezalca, trenerja, fotografa, adrenalinskega navdušenca in našega nekdanjega učenca Luka Fonda.

 

Tako je bila naša letošnja kul(t)ura obarvana športno. V enournem srečanju, ki so mu prisostvovali učenci zadnje triade, nam je naš sogovornik povedal marsikaj zanimivega. Z zanimanjem smo prisluhnili njegovi uspešni zgodbi, v kateri je predstavil svoje plezalne začetke, prvo srečanje s fotografijo, nam razložil značilnosti in vrste športnega plezanja, opisal svoje sedanje trenersko delo in nam zaupal načrte za prihodnost. V pogovoru, ki sta ga vodila devetošolca Hana in Jaša, je Luka večkrat poudaril, da k uspehu vodi več poti, vendar je po njegovo vsem skupna strast, trdo delo, poštenost in vztrajnost.

Dogodek je bil tudi priložnost za razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim na šolskem literarno-likovnem natečaju »Oko mojega spomina seže daleč«, ki smo ga razpisali v Cankarjevem letu.

Kul(t)uro je glasbeno obarvala šolska glasbena skupina.

KUD