En teden šole v naravi bo za učence 7. b in 7. c minil, kot bi mignil. Naše druženje na Vojskem se počasi bliža koncu, jutri popoldne se bomo vrnili v Sežano.

V sredo smo imeli dolg skupni pohod do slapu Brdar, kjer smo videli mojstrovine narave. Potok, ki smo mu sledili, je bil že delno zamrznjen. Vmes pa smo spoznali mokrišče in izvedeli podatke o zavarovanih mesojedih rastlinah v njem. Nekateri učenci so med hojo izdelovali čudovite snežne skulpture: srce, zajčka ipd. Vso pot smo imeli družbo prijaznega psa Kasperja.

Popoldne smo bili razdeljeni v dve skupini, ena je spoznavala drevesne vrste in lišaje ter se sankala, druga pa je opazovala vreme in vremenske pojave ter se povezovala v »team buildingu«.

Sledil je skupni kviz v znanju, učenci so morali najprej metati kocko, s katero so izžrebali številko vprašanja, potem so v različnih delih doma morali poiskati svoja vprašanja, na koncu pa odgovore sporočiti učiteljici. Do konca kviza je bilo napeto in tekmovalno vzdušje.

Danes nas čakajo še skupna nordijska hoja, po skupinah pa spoznavanje živali, ki jih imajo v domu, izdelovanje robotkov, spoznavanje vremena in vremenskih pojavov in »team building«. Na koncu dneva pa še težko pričakovani ples za učence, morda tudi s svojimi simpatijami J.

Zadnji dan bivanja na Vojskem bomo imeli orientacijski tek, s katerim bomo zaključili naravoslovno šolo v naravi.

Z učenci smo preživeli prijetne zimske dneve, se naučili marsičesa novega, se družili in zabavali. Vsi smo zadovoljni s hrano, z učitelji CŠOD-ja ter dejavnostmi, ki smo jih imeli. Vseeno pa se veselimo prihoda domov.

Odpri sliko!