V četrtek, 18. aprila 2024 je na naši šoli za učence osmih razredov potekal tehniški dan na temo spoznavanja poklicev. To je bila za osmošolce prva izmed na šoli organiziranih aktivnosti v sklopu karierne orientacije.

Učiteljice in svetovalne delavke smo med prvo šolsko uro osmošolce seznanile s koledarjem dejavnosti, ki jih bodo kot devetošolce čakale v prihodnjem šolskem letu. Predstavile smo jim vrste srednješolskih programov in potek vpisnega postopka v srednje šole ter jim svetovale, katere dejavnike naj upoštevajo, ko bodo izbirali in se odločali za posamezne srednješolske programe.

Od druge do pete šolske ure so se učenci udeležili štirih predstavitev in delavnic različnih srednjih šol. Letos so se nam predstavili: Srednja šola Izola, Šolski center Postojna, Šolski center Nova Gorica – Elektrotehniška in računalniška šola ter Šolski center Nova Gorica – Biotehniška šola. Vsem dijakom in dijakinjam, profesorjem in svetovalnim delavkam s srednjih šol se lepo zahvaljujemo za predstavitev izobraževalnih programov, ki jih izvajajo na njihovih srednjih šolah.

Verjamemo, da so osmošolci ta tehniškem dnevu prejeli številne koristne informacije, ki jim bodo vsaj delno olajšale pomembno odločitev, ki jih čaka v prihodnjem šolskem letu!

Šolske svetovalne delavke in učiteljica TIT, Lucijana Rebec