V torek, 13. 2. 2024, je na naši šoli potekalo pustno rajanje, na katerem smo učenci 6.–9. razreda predstavili svoje skupinske maske. Predstavitvene točke kostumov so bile zelo zanimive in raznolike. Nekateri razredi smo v nastop vključili tudi svojega razrednika.

Učenci smo se prvi dve šolski uri šemili in pripravljali predstavitvene točke mask. Učenci, ki se niso šemili, pa so odšli na literarne delavnice. Za malico smo seveda pojedli okusne pustne krofe in se po tem odpravili na pustno povorko po Sežani. Med povorko smo učenci metali konfete, poslušali glasbo in se zabavali. Ko smo učenci prišli s povorke, smo se takoj odpravili v šolsko športno dvorano. Tam smo se vsi zbrali na določenih točkah. Sodniki pustnih mask so bili ravnatelj Alen Kofol, učiteljica likovne umetnosti Mateja Melan in tajnica Brigita Grmek Pirjevec.

S predstavitvijo so pričeli 6. razredi. Že po ogledu točke 6. B so bili vsi navdušeni nad njihovo izvirno idejo »kitajska kultura« pod vodstvom učiteljice Vanje Sakelšek, ki je prepričljivo zmagala.

Za njimi so nastopili 7. razredi, kjer ni bilo izstopajočih točk. Točka 7. C razreda pa nas je kljub temu zelo nasmejala.

Na oder so stopili 8. razredi, kjer je bila najbolj prepričljiva točka 8. A razreda, ki so predstavljali upokojence, pod vodstvom učitelja Mateja Mavra. Osvojili so 2. mesto

Za konec so nam maske predstavili še 9. razredi, kjer je bila najbolj bleščeča točka 9. C razreda »telesni stražarji«. V predstavitev so zelo izvirno vključili tudi svojo razredničarko Majo Mržek. Njihova točka je osvojila 3. mesto.

Učenci, ki so se uvrstili od 1. do 3. mesta, so bili nagrajeni s pico in rogljički.

Po končanem rajanju so učenci odšli domov dobre volje.

Lana Pajer, Monika Kocen in Naomi Kondžić