V ponedeljek, 14. 11. 2022, smo se z učenci 6., 7., 8. in 9. razredov odpravili na ogled tekme Evropskega prvenstva v rokometu za ženske med Slovenijo in Norveško v ljubljanske Stožice. Pri prijavi za ogled tekme so imeli prednost učenci, ki obiskujejo izbirne predmete s področja športa – neobvezni izbirni predmet šport, šport za sprostitev, šport za zdravje in izbrani šport. V Stožice smo se odpravili s tremi avtobusi, saj se je ogleda tekme udeležilo kar 144 otrok, spremljalo pa jih je 10 strokovnih delavcev naše šole.

Izpred šole smo se odpravili ob 15.00, da smo kljub prometni konici pravočasno prispeli v Ljubljano. Rokometna zveza Slovenije nam je omogočila brezplačen vstop na tekmo. S pomočjo sponzorjev Lotrans logistika in transport, Inštalacije Abram in čistilnega servisa Glumac smo učencem kar se da znižali stroške prevoza in jih opremili z navijaškimi majicami, da smo bili na tribunah še bolj vidni in enotni. Učenci so bili nasploh dobro navijaško opremljeni, saj so navijaške transparente izdelali že v šoli, poleg teh pa so jim organizatorji razdelili tudi navijaške zastavice s slovenskim promocijskim sloganom »I feel Slovenija« ter navijaške kape v barvah slovenske zastave.

Tekma je bila izjemno napeta, saj so se naša dekleta aktualnim evropskim prvakinjam Norvežankam odlično zoperstavila. Šele v zadnjih minutah je nasprotnicam uspelo streti odpor Slovenk in tekma se je končala z zmago Norveške reprezentance.

Po tekmi smo se počasi odpravili proti domu in pred OŠ Srečka Kosovela v Sežani prispeli okrog 21.30. Učenci so bili nad ogledom tekme navdušeni, k temu je zagotovo pripomogel tudi rekorden obisk katerekoli ženske rokometne tekme v zgodovini Slovenije. Kljub porazu razočaranje ni bilo veliko, saj so se naša dekleta borila do konca in pokazala izjemno predstavo. Učenci so povedali, da upajo, da bomo tovrstno dejavnost še kdaj ponovili.

Aktiv športa

Vir fotografij: Rokometna zveza Slovenije