V ponedeljek, 27. 5. 2024, je v Kopru potekalo področno prvenstvo v Atletiki.

Tekmovanja se je udeležilo 21 učencev iz naše šole, domov pa so prinesli kar 9 odličij, od tega 6 zlatih medalj, 2 srebrni in 1 bronasto. V kategoriji mlajših deklic je Lana Pajer osvojila prvo mesto v teku na 60 metrov in Monika Kocen 2. mesto v teku na 300 metrov, v kategoriji mlajših dečkov pa je Luka Bizjak osvojil 3. mesto v teku na 300 metrov.

V kategoriji starejših deklic je Živa Pfeifer v teku na 60 metrov dosegla 1. mesto, Naja Mevlja je bila prva v teku na 300 metrov, Vita Žigon Simčič pa je zmagala v metu vorteksa. V kategoriji starejših dečkov je v skoku v višino učenec Mark Ukmar Matevlič osvojil 1. mesto.

Dekleta v zasedbi Naja Mevlja, Monika Kocen, Živa Pfeifer in Lana Pajer so bile prve tudi v štafeti 4 x 100 metrov, medtem ko so fantje v zasedbi Timotej Martini, Jakob Renčelj Vrhunc, Leon Ristov in Mark Ukmar Matevlič zasedli 2. mesto.

Poleg že omenjenih učencev so se odlično odrezali tudi Zala Spetič v teku na 300 metrov, Nika Remic v teku na 600 metrov, Ailin Ramirez v skoku v višino, Mark Bercko v teku na 60 metrov, Val Bele v teku na 300 metrov, Matjaž Macarol  v metu vorteksa, Evan Pandžič v skoku v daljino, Alina Škorjanc v skoku v višino, Nataša Skok v teku na 60 metrov ter Matija Tronkar in Jaka Žerjal v teku na 1000 metrov.

Vsem učencem iskreno čestitamo!