V četrtek, 5. 10. 2023 se je v Mestnem parku Sežana odvil poseben dogodek – Promocija deficitarnih in obetavnih poklicev 2023, ki ga je v sodelovanju s srednjimi šolami iz različnih slovenskih regij organizirala Obrtna zbornica Sežana.

Naši devetošolci so se dogodka udeležili v okviru tehniškega dne in karierne orientacije. Učenci so si najprej ogledali predstavitve treh poklicev – kozmetičarka, vrtnar in steklar, ki so jih v parku izvedli lokalni podjetniki. Po malici je sledil še drugi del tehniškega dne – učenci so se sprehodili med stojnicami različnih srednjih šol, kjer so se seznanili s srednješolskimi programi in sodelovali v različnih delavnicah.

S skupnimi močmi smo tako osnovne šole Krasa in Brkinov, srednje šole iz različnih koncev Slovenije ter Obrtna zbornica Sežana učencem zaključnih razredov pripravili pravo poklicno tržnico.

Upamo, da smo jim s predstavitvijo poklicev in srednjih šol olajšali odločitev za izbiro pravega srednješolskega programa, ki jih bo usposobil za opravljanje poklica, ki jim bo še dolgo v veselje in ponos.

Šolske svetovalne delavke