V torek, 21. 3. 2023, smo v podaljšanem bivanju obeležili 119. obletnico Kosovelovega rojstva. V malem večnamenskem prostoru smo priredili Srečkov kviz.

Predstavniki učencev od 2. do 5. razreda so bili razdeljeni v šest skupin. V vsaki skupini je bilo od štiri do pet tekmovalcev. Tekmovalci so na vprašanja odgovarjali tako, da so na pripravljene liste v dodeljenem času zapisovali odgovore. Pravilnost odgovorov je preverjala komisija učiteljev in občinstva. Tekmovalci so na kvizu pokazali zelo veliko znanja, saj je bil rezultat na koncu zelo tesen. Zmagala je skupina Tomaj, ki je bila za svoje znanje nagrajena s knjižnim darilom. Ostali tekmovalci so za svoj trud dobili simbolično nagrado.

Med vprašanji sta se nam predstavila Samuel Tisel, učenec 5. e razreda s saksofonom in Tisa Fon Trstenjak, učenka 5. a razreda s prečno flavto. Samuel nam je zaigral vsem dobro poznanega Pink Panterja, Tisa pa nas je navdušila s skladbo iz filma Pirati s Karibov.

Sodelovali so tudi učenci 1. razredov. Med vprašanji so nam deklamirali Kosovelovi pesmi Kje? in Sonček boža.

Kviz sta vodili in povezovali učenki Karolina Bahor in Maja Čigon iz 5. c razreda. Izkazali sta se kot zelo uspešni voditeljici. 

Za aktiv PB: Urška Žerjal