6.12.2022 je naša šola organizirala dobrodelno prireditev, ki si jo je ogledalo več kot 1500 obiskovalcev, nastopalo pa več kot 200 otrok.

Večer je otvoril mladinski pevski zbor ob spremljavi gimnastične točke, ki sta jo pripravili Ajda Hreščak in Nina Drofenik. Sledil je nastop otroškega pevskega zbora prvih razredov.

Po izvrstnih nastopih 7. razredov s plesnima točkama ter solo pevskim nastopom Lane Žerjal Suhodolnik, se nam je predstavil otroški pevski zbor od 2. do 5. razreda skupaj z zborom podružnične šole Lokev.

Koncert so poživile  mnoge plesne točke 8. in 9. razredov in nastop plesne skupine Be Funky.

Na klavirju se nam je nato predstavil tudi mladi virtuoz Sebastjan Šimetić.

Sledil je ravnateljev govor, v katerem je poudaril pomen humanitarnosti in solidarnosti v današnji družbi ter spodbujanje dobrodelnosti med mladimi.

Na koncu nam je zapel še mladinski pevski zbor, ki ga je na trobento spremljal Rok Zadnik, za zaključek, pa so se vsem nastopajočim pevcem pridružili še učitelji in s skupno pesmijo zaključili prireditev.

Celoten program sta povezovala Pia Slavec in Jaka Bevčič.

Po prireditvi je sledil dobrodelni sejem, na katerem so s svojimi izdelki sodelovali prav vsi učenci in delavci šole, na pomoč pa so priskočili tudi starši. S skupnimi močmi smo zbrali za kar 4.000 evrov prostovoljnih prispevkov. Zbrana sredstva bomo namenili Šolskemu skladu Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana in s tem pomagali najranljivejšim učencem.

Eva Manca Zoretič 8. c in Naja Mevlja 8. d

Povezava do kratkega videoposnetka:

https://www.facebook.com/100001533947118/videos/869758064219219/

Galerija: