Z učenci prostovoljci se bomo v mesecu oktobru in novembru pridružili projektu Otroci za otroke, ki ga organizira dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica.

Gre za projekt, v katerem sodeluje že preko sto vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Z zbiranjem kovancev bomo pomagali bolnim otrokom, katerih starši ne zmorejo kriti nujno potrebnih genskih samoplačniških terapij.

Se spomnite malega Krisa, fantka z redko gensko boleznijo, za katerega je Slovenija v manj kot šestih dneh zbrala štiri milijone? Kris danes obiskuje vrtec, vozi tricikel, govori in živi točno tako, kot mali fantek mora.

Zdaj nas potrebuje mali Urban. Triletni Urban ima redko gensko okvaro CTNNB1 zaradi katere ne more ne govoriti ne hoditi. Rad bi tekal, brcal žogo, se naučil voziti kolo, predvsem pa bi rad mamici rekel, da jo ima rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, ki pa je zelo draga.

Palčica Pomagalčica in učenci ID Prostovoljec sem vas iskreno vabijo, da pomagate Urbanu. Kovančke upanja za Urbana bodo zbirale razredničarke do 20. novembra.

Že v naprej hvala za sodelovanje.

Učenci ID Prostovoljec sem in mentorica Mateja Melan