Projekt je bil namenjen spodbujanju družin, da med prostim časom opravijo 20 izletov v bližnji in daljni okolici. Vsi, ki so jih zbrali vsaj 17, so imeli možnost udeležiti se zaključnega izleta v Pustolovski park. Na izlet se je prijavilo 50 učencev.

V petek, 17. junija 2022, smo se takoj po pouku odpeljali z vlakom do Postojne. Veselje je bilo veliko, saj je bilo za  nekatere otroke to prvič. Peš smo se nato podali do Postojnske jame, kjer se nahaja Pustolovski park.

Izkušeni in prijazni inštruktorji so učencem razložili pravila varnega plezanja, pripenjanja in  pa spuščanja. Po preizkušnji na testnem poligonu, so se lahko podali na proge, primerne njihovi starosti.

Učenci so pogumno premagovali ovire, višino in spuste po jeklenicah. Popoldan je zelo hitro minil. Čakal nas je še sprehod do železniške postaje in povratek v Sežano.

Menimo, da je bil projekt zelo uspešen, saj smo z njim spodbudili marsikatero družino, da je aktivno preživela skupni čas, se rekreirala in odmaknila otroke od sodobnih elektronskih naprav.

Učence, ki so se še prav posebej potrudili in knjižico okrasili s slikami pohodov ter opisi poti, smo nagradili s simboličnimi nagradami.

Učenci so izrazili interes, da bi kaj podobnega počeli tudi v naslednjem šolskem letu, tako da upamo, da bomo s projektom nadaljevali. Skušali pa bomo organizirati tudi planinski krožek, kjer bi lahko skupaj odkrivali Slovenijo.

Mentorici projekta: Katja Kovač in Andreja Gulič