Otroci iz vrtca Lokev in učenci PŠ Lokev so se konec marca razveselili odpravljenih zdravstvenih ukrepov, saj so s tem dobili zeleno luč za druženje. Z vrtcem Lokev so se že v aprilu dogovorili, da pridejo otroci drugega starostnega obdobja iz vrtca na obisk v šolo. Prišli so tisti, ki bodo septembra prestopili šolski prag. Učiteljica Petra jim je pripravila majhne zvezke, v katere so reševali grafomotorične naloge, pisali mavrično črko I in mavrično številko 1. Izdelali so tudi pisano vrtavko. Srečanje so zaključili s štafetnimi igrami na šolskem igrišču.

V mesecu maju so učenci 1. razreda obiskali otroke v vrtcu. Tam so se družili, igrali, spoznavali in se zabavali. Konec maja so otroci iz vrtca Lokev sodelovali na šolski prireditvi Pozdrav poletju.

V juniju je šel na obisk v vrtec tudi šolski pevski zbor. Otrokom je zapel nekaj pesmi in jim popestril popoldan.

Zadnji teden pouka so si zaželeli obiskati vrtec tudi učenci 2. razreda, saj so lani vsa druženja odpadla. Želja se jim je uresničila in tako so se vsi učenci 1. in 2. razreda igrali skupaj z otroki iz vrtca; na koncu pa še zaplesali in zapeli.

Zadnji šolski dan, 24. 6., so skupaj obeležili dan državnosti. Šolarji so jim v telovadnici pripravili krajši kulturni program. Na koncu so se skupaj plesno poigrali in si zaželeli brezskrbno ter varno poletje.

Aktiv PŠ Lokev